home > mjuzik > Meat + Bone

kontakt | search |

JON SPENCER BLUES EXPLOSION: Meat + Bone (Bronze Rat, 2012)

Da nam naši agilni organizatori ne dovode Jona Spencera i njegove Blues Explosione na redovitoj bazi u zagrebačke i ine koncertne prostore, vjerojatno bi već odavno zaboravio na njega i njegov izopačeni blues. Nekad mi nije bilo problem sjesti u auto s ekipom i drndati se do ljubljanskog K4 i dva sata vikati "blues explosion", "brenda" ili "chicken dog". Upravo nakon tog koncerta i nakon "Now I Got Worry" albuma nekako me pustio taj hajp. "Acme" mi nije sjeo, pa ni "Plastic Fang", a "Damage" sam slušao jer su na toj turneji po prvi puta posjetili i Zagreb.

Nije da su to loši albumi, ali…

Od toga je prošlo osam godina. I njima je bilo previše JSBX-a, pa su se malo odmarali uz Heavy Trash i kojekakve druge side projekte. I onda su se opet zaželjeli snimati zajedno i tako je nastao "Meat+Bone". Dvanaest pjesama u nešto manje od četdeset minuta čistog spencerovskog bluesa. Ništa novo. Sve po starom.

Al' k'o da se meni isto kao i njima dopala ova pauzica, pa ih opet lajkam k'o nekad. Get Your Pants Off je odlična za čagicu. Ima i "blues explosion" u sebi, a jedva čekam da vidim kako ju Jon izvodi uživo i šta rade cure u prvim redovima. Na Boot Cut cijele triipol minute čekam da uzvikne Bell Bottoms i čini se da će se te dvije pjesme lijepo nadograđivati. Na Black Thoughts čujem Rolling Stones rifove, a na Unclear AC/DC.



Ma super je da su se vratili, a evo ih ponovo i u Zagrebu. Yeah baby, that's the blues explosion!

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 07/02/2013

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Čekić i strijela

3 ZVUKA BUDUĆNOSTI: Čekić i strijela (2020)

| 21/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Feuer

(DOLCH): Feuer (2019)

| 21/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Eau Rouge

DEATHMAZE: Eau Rouge (2020)

| 20/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Primeval

VENOM PRISON: Primeval (2020)

| 20/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Ljubav

GORAN MARKOV KNEŽEVIĆ: Ljubav (2020)

| 19/10/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Meat + Bone
  • Meat And Bone (2012)
  • Dirty Shirt Rock 'N' Roll: The First Ten Years (2010)
  • Jukebox Explosion Rockin' Mid 90′S Punkers (2007)
  • Damage (2004)
  • Plastic Fang (2002)
  • Extra Acme (1999)
  • Acme (1998)
  • Controversial Negro (1997)
  • Now I Got Worry (1996)
  • Experimental Remixes (1995)
  • Orange (1994)
  • Extra Width (1993)
  • Crypt Style (1992)
  • The Jon Spencer Blues Explosion (1992)
  • primjer2

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*