home > mjuzik > The Complete Peel Sessions 1986-2004: Remastered [Box set]

kontakt | search |

WEDDING PRESENT: The Complete Peel Sessions 1986-2004: Remastered [Box set] (Castle, 2007)

Iako se za WEDDING PRESENT, već dugi niz godina nemože sa sigurnošću potvrditi da li postoje ili ne, oni uredno objavljuju manje ili više uspješne albume, kompilacije, a dosta su živahni i po pitanju svirki. Tako se u godini, kad njihov kultni album "George Best" navršava 20 (dvadeset) godina, pojavio box set s kompletnim John Peel sešnima…

Koliko su bili omiljeni Peelov bend govori i činjenica da su na svojih 9 (devet) gostovanja kod dotičnog uspjeli skupiti pjesama za 6 (šest) cdova, odnosno slovom i brojkom 92 (devedesetdvije) pjesme ukrašene 1 (jednim) čudnim intervjuom, u sve skupa preko 7 (sedam) sati muzike.

Od prvih taktova "You should always keep in touch with your friends", koja je označila eru jedne od najkarakterističnijih gitara u indie svijetu, preko "Felicity" i "Give My Love to Kevin", pravih indie himni s kraja 80ih, pjesama/singlova s njihovih Hit Parade albuma ("Go-Go Dancer", "Flying Saucer"), na kojima su kroz godinu dana svaki mjesec objavili po jedan singl, pa sve do materijala sa albuma Saturnalia (1996), koji je malo ozbiljniji i teži na slušanje, no opet tako dobar ("Snake Eyes", "Montreal"), ovi Peelovi sešni "leže", dopadaju se i uopće nisu dosadni ni naporni.

The Wedding Present - Nobody's Twisting Your Arm


Negdje između svega toga, našlo se mjesta i za, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih EP-ova objavljenih ikad, a to je - Ukrainski Vistupi V Johna Peela, gdje su Gedge i društvo predvođeni Solowkom, britancem ukrajinskog porijekla odradili 10 (deset) tradicionalnih, između kojih su i "Davni Chasy", "Yikhav Kozak za Dunai" ili "Hude Dnipro Hude" i 3 (tri) autorske pjesme u neponovljivom WEDDING PRESENT/etno izdanju. Nažalost (ili na sreću), Solowka je uskoro napustio WEDDING PRESENT i osnovao bend THE UKRAINIANS, s kojim je snimio još jedan legendarni EP pod nazivom Pisni Iz The Smiths, na kojem su na ukrainskom obradili četiri klasika Smithsa ("Bigmouth Strikes Again", "The Queen Is Dead", "Meat Is Murder" i "What Difference does it Make"). Nešto savršeno!

Dosta čuđenja i grimasa na mom licu izazvala je spoznaja da "Go Out and Get'em Boy", njihov prvi singl, nije pronašao svoje mjesto ni na jednom od sešnova za Johna Peela, a također je šteta što između nekoliko obrada koje su zastupljene ovdje, svoje mjesto nije našla i "Falling" od Julee Cruise, koju smatram jednom od najzanimljivijih obrada ikad snimljenih. No, takav im je bio izbor, i ne bi se štel mešati preveč u to.

Iako bi se mnogima ova kompilacija mogla činiti preglomazna ili nepotrebna, svakom štovaocu WEDDING PRESENTa ovo je sigurno sveto pismo i ništa manje odlično od bilo kojeg njihovog albuma, novijeg ili starijeg datuma, kao ni bezbrojnih njihovih kompilacija.

ocjena albuma [1-10]: 10

pedja // 31/07/2007

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Year Of The Dragon, EP

FUCKED UP: Year Of The Dragon, EP (2014)

| 24/04/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Troubadour Blue

NILS BLUTMANN: Troubadour Blue (2014)

| 23/04/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: The Space Project

VARIOUS ARTISTS: The Space Project (2014)

| 23/04/2014 | pedja |

>> opširnije


cover: Montevideo, Bog Te Video + Montevideo, Vidimo Se!

MAGNIFICO: Montevideo, Bog Te Video + Montevideo, Vidimo Se! (2014)

| 23/04/2014 | jura |

>> opširnije


cover: Mothertongue

THE MEZCAL MOON: Mothertongue (2013)

| 22/04/2014 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: The Complete Peel Sessions 1986-2004: Remastered [Box set]
  • George Best (1987)
  • Tommy 1985-1987 (1988)
  • Ukrainski Vistupi V Johna Peela (1989)
  • Bizzaro (1989)
  • Sea Monsters (1991)
  • Hit Parade 1 (1992)
  • Hit Parade 2 (1993)
  • Watusi (1994)
  • Saturnalia (1996)
  • Singles 1989-1991 (1999)
  • Take Fountain (2005)
  • Search for Paradise (2006)
  • The Complete Peel Sessions 1986-2004: Remastered (2007)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*