home > mjuzik > Home Recordings

kontakt | search |

PIANO MAGIC: Home Recordings (limited 2L subscribers-only CD, 2010)

Nakon prošlogodišnjeg odličnog albuma američkih PIANO MAGIC, pitanje je bilo kojim će putem dalje krenuti Glen Johnson i prateća mu ekipa. Pomalo neobično, ali nimalo neočekivano ako znamo činjenice, snimili su devet svojih "hitova" u novom, "kućnom" izdanju i objavili za malog izdavača Second Language (2L) Recordings. Kako je Glen Johnson jedna trećina pokretačke snage ove izdavačke kuće, bilo je samo pitanje trenutka kada će svojim obožavateljima pružiti jednu takvu exkluzivu. A exkluziva je ta da je ovaj cd štampan u samo 200 kopija, samo za "pretplatnike" ovog izdavača.

Različitost u izričaju u odnosu na njihove dosadašnje albume ističe se u raskoši produkcije. Dok na albumima imamo prilike čuti orkestracije s gudačima i nerijetko duhačima, ovdje je glazbeni dio srozan na akustične instrumente a umjesto bubnjeva i udaraljki ritam se često daje lupkanje po akustičnoj gitari. Osim toga, Glen je u ovom slučaju preuzeo vokale na pjesmama na kojima su na dosadašnjim albumima imali gostujuće pjevače, dok je Angele David-Guillou dobila (srećom) puno veću vokalnu "minutažu" nego na prošlom albumu.

Tako Angèle svojim božanskim vokalom daje nove dimenzije pjesmama Dark Ages (za potrebe ep-a "Saint Marie" iz 2003 otpjevao ju je britanski singer-songwriter Vashti Bunyan), Amongst The Books An Angel (koju je dosad Glen uljepšavao svojim dubokim glasom) te Incurable (u svojoj transformaciji iz elektro u akustik pjesmu).

Na pjesmama na kojima je Glen Johnson i ranije pjevao, ne osjeća se tolika razlika (Theory Of Ghosts, When I'm Done (This Night Will Fear Me)), kao ni u onim pjesmama gdje je u duetu s Glenom, Angele preuzela ulogu Caroline Potter koja je otpjevala ženske vokale na albumu "Low Birth Weight" (Snowfall Soon i I am the Sub-Librarian).

Instrumental When You Are Gone, ostavljen za kraj, jedina je prava nova pjesma, a ovih četrdesetak minuta može se svrstati u pravu "klavirsku magiju".

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 01/10/2010

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo?

SUKOB INTERESA: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo? (2020)

| 25/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Guardians

AUGUST BURNS RED: Guardians (2020)

| 24/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Alles in Allem

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN: Alles in Allem (2020)

| 20/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Moon Session Part IV

ČOPOR: Full Moon Session Part IV (2020)

| 19/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Obsidian

PARADISE LOST: Obsidian (2020)

| 18/05/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Home Recordings
  • Popular Mechanics (i/Che, 1997)
  • A Trick of the Sea (Darla, 1998)
  • Low Birth Weight (Rocket Girl, 1999)
  • Artists' Rifles (Rocket Girl, 2000)
  • Son de Mar (4AD, 2001)
  • Writers Without Homes (4AD, 2002)
  • The Troubled Sleep of Piano Magic (Green UFOs, 2003)
  • Disaffected (Darla, 2005)
  • Part Monster (Important, 2007)
  • Ovations (Make Mine Music, 2009)
  • Home Recordings (2L, 2010)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*