home > njuz > Nova izdanja - KANDŽIJA, PLASTIC KNIVES, SAŠA NOVAK RADULOVIĆ, FIGURATIVE THEATRE, DA COMMISSION

kontakt | search |

Nova izdanja - KANDŽIJA, PLASTIC KNIVES, SAŠA NOVAK RADULOVIĆ, FIGURATIVE THEATRE, DA COMMISSION

Plastic Knives

Plastic Knives izdali su novi single i video za stvar 'Hooker Hickey':



Single Hooker Hickey je uzet sa EPa Tongue In Cheek. Drugi je single nakon Future Ex sa istoimenog EPa i u sličnoj maniri spaja tvrdi plesni bubanj sa prodornim synth bassom, beskompromisno fuzziranim gitarama i hladnom elektronikom.

Saša Novak Radulović

Sale predstavlja "Gubim te"!

Saša Novak Radulović, nekadašnji gitarista Psihomodo Popa, povratak na scenu obilježava retrospektivnim albumom, sa kojega predstavlja prvi singl!

"Pjesma "Gubim te" prvi je puta odsvirana davne 1981. godine na Vagi, karlovačkoj gitarijadi, ali kao instrumental pod nazivom "Vizija". Tek kasnije je dobila tekst i današnje ime. Pobjedom na gitarijadi bend osvaja snimanje u studiju Radio Karlovca pod vodstvom ton majstora Ivice Sertića. Upravo je ova pjesma, kao jedna od najuspješijih sa te snimke, zbog prepoznatljivog riffa na gitari i pjevne melodije postala zaštitni znak benda Nužni izlaz. Jednostavno sam je morao snimiti ponovo!" o svom prvom singlu nakon 35 godina govori Saša Novak Radulović, koji je upravo sa Nužnim izlazom započeo svoju glazbenu karijeru.

Singl je to kojim popularni Sale najavljuje povratak na scenu. Pjesma će se naći na njegovom povratničkom albumu, jednostavnog naziva "MinimalKA(rlovac)", svojevrsnoj retrospektivi njegove bogate karijere.



Neposredno prije objave singla, na jednom od najpoznatijih regionalnih blogova - "Stražarni Lopov", objavljen je intervju sa Saletom, u okviru kojega možete poslušati i kompletne demo snimke Nužnog izlaza:
http://strazarni-lopov.blogspot.hr/2016/02/sasa-novak-radulovic-intervju-2016.html

Kao što je već ranije najavljeno za koncertno predstavljanje albuma izabran je termin krajem ožujka. Potvrda lokacije stiže za koji dan kada će biti poznati i glazbenici okupljeni oko imena "Sale & Friends".

"U meni još uvijek ima energije za solidnu porciju žestokog rock'nrolla, sa jakom gitarom, kao u dobra stara vremena!" - poručuje Sale.

Figurative Theatre

Nakon više od dve godine pauze, niški dadawave industrial bend Figurative Theatre objavio je svoj novi studijski album nazvan - The Power of Pessimism (nature vs nurture). Album je izdat za njihovu matičnu kuću Black Planet Records iz Niša kao free download a fizičko izdanje može se nabaviti preko etikete Slušaj Najglasnije! iz Zagreba. Koncept albuma je beskrajna borba sopstvene prirode i uticaja iz života.



Zbog toga su gosti na albumu Dario Seraval, frontmen kultne Borgezije, koja je dosta uticala na bend; Alavux, veteran tehna ali i neki mladi saborci iz etikete Panda Jesus.

Takođe na albumu je i obrada kultnog niškog darkwave benda Dobri Isak, ali i neke kompozicije u ne tako zgodnom noise glitch stilu koji je priroda Figurative Theatre-a. Produkciju potpisuju Peđa Živanović i Vladimir Popović, koji je radio i artwork.

Album će ispratiti turneja po Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama. Album možete da preslušate i skinete na sledećem linku:
https://blackplanetrecords.bandcamp.com/album/bp030-the-power-of-pessimism-nature-vs-nurture-lp-industrial-glitch-ebm

Da Commission

Da Commission je upravo pustio prvi singl i spot 'Spaced Out' kao najavu svog debitantskog albuma The God's Fury koji će izaći početkom ožujka.



Pjesmu je producirao Dubravko Ika Matančević, a video je režirao Mon$taa Mic i su-režirao u suradnji s Dominikom Belančićem ko je također bio zadužen za montažu. Spot kao a i sama pjesma kritizira koruptnivno društvo, te borbu s porocima i borbu za svoju osobnu sreću u tamnom svijetu. Spot je nedavno stavljen na YouTube i momci se nadaju uspjehu na domačem i svijetskom tržištu i trenutno dogovaraju nastupe diljem Hrvatske i šire.

Kandžija i gole žene

Uoči zagrebačkog koncerta, zakazanog za 12.03.2016. u Tvornici kulture , Kandžija i Gole žene će putem svog YouTube/VEVO kanala publici pružiti uvid u aktivne pripreme za nastup na kojem će uživo predstaviti pjesme s albuma "Nema Labavo".

promo guy // 16/02/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*