home > interwju > THEE KNUCKLEHEADS

kontakt | search |

THEE KNUCKLEHEADS

Garaža iz Vinkovaca!!! Kaj drugo očekivati od stanovnika tog grada, osim garažu, tamburaše i tu i tam nekog repera!!! I kaj reći, ko voli nek izvoli. Kom nije dosta garaže, uvijek mu treba još toga. Ovi dječaci bez sumnje spadaju u red s perjanicama domaće garaže kao što su EROTIC BILJAN & HIS HERETICS, MESSESCHMITT ili THE BABIES.

A evo što o tome svemu misli Toni Šarić, bubnjar grupe THEE KNUCKLEHEADS...

T. O čemu se tu zapravo radi? Zašto THEE KNUCKLEHEADS?

Nema ti tu ništa mudro. Bilo jedno ljeto, standardno dosadno, ljubav prema opskurnim instrumentalima iz tajne povijesti rocka i par proba učinili su da postane zabavno, a vremenom je to postalo ODLIČNA zabava i jeftin način da provedeš koji vikend mjesečno u okolnim mjestima...Knuckleheads je u početku bilo zbog jedne pjesme The Bar-Keysa, a Thee je zbog Childisha. Poslije smo iskopali da se tako zovu i neki modeli motora, čak i pivo postoji, navodno i jedan filmić Braće Marx. Ime se teško izgovara, i ima taj Thee, što je baš cool:-) Nema nikakvog skrivenog smisla ni poruke.

T. Kratka povijest?

Te 2001. su se Iggy (usnoharmonikaš) i Šuki (tadašnji basista) intenzivno družili sa Icom (današnji basist, tadašnji gitarist) i sviruckali obrade instrumentala koje smo godinama oduševljeno iskopavali. Taj prvi snimak je čak objavio naknadno i Legendarni Zdenko. Par godina poslije, dolazimo Duja (ex-Majke) i ja, Touni (bubnjevi), i tu se Iggy već ohrabrio pjevati, pa se repertoar sastojao od obrada Goriesa, Obliviansa, Saintsa, Real Kidsa, Andre Williamsa i drugih nama dragih Majstora. I onda prošle godine umjesto Duje dolazi Ma Jah, koji svojim svježim pristupom donosi autorske pjesme i sad smo gotovo izbacili obrade, kao pravi band ih sviramo samo na kraju i čini mi se da smo puno bolji. Probe imamo u jednom selu kraj VK, u idiličnoj atmosferi, kako je i red.

T. Gdje je, kako i kada snimljen novi materijal?

U Županji, tamo živi Zile, jedan od najboljih, a koji nam je prošlo ljeto snimio taj demo za 2 dana, uz još prčkanja poslije, ofkors. Tamo ima taj studio, Bumker, i jedna super birtija, Park, i nekoliko odličnih ljudi. Nema se tu šta puno komplicirat, ako se uvježba i postoji dobra atmosfera, uhvatiće se to na snimku, ne treba ići u neke razvikane. Mi smo baš zadovoljni našim "Yes To All". Za one koji žele znati više, poslušajte ga na http://knuckleheads.blog.hr .Već sad možemo sa velikom sigurnošću tvrditi da će slijedeći ulazak u studio rezultirati mrak albumom, jednim od najugodnijih iznenađenja usnule HR scene.

T. Nabroji 3 najbolja benda koji počinju s THEE?

Thee Mighty Caesars su svakako najbolji, tu nema priče
Thee Headcoats, iako su slični, ali su na izvrsnom drugom mjestu
Thee Knuckleheads, ipak

T. A THEE LARCHE?

hehe, nisam ja njih nikad nešto...malo su me previse podsjecali na jedan engleski band, ne mogu se sjetit sad koji:-)... mada, iskreno, i ne znam nesto puno bandova sa Thee...a da sam ih cuo...a vidjao sam po katalozima bas svakakvih
[ thee knuckleheads ]

thee knuckleheads

T. Koji je najbolji vinkovački bend?

Meni osobne rane Majke, i to prije prve ploče. To je bilo fantastično, žestoko&iskreno. O Satanu, pa Matakovićevim bandovima i ostalim sjajnim trenucima nekom drugom zgodom. Zapravo je toga bilo jako puno i sigurno da je utjecalo na sve nas. Jedini VK no-rock band The Freestyleband (marijan.juric@vk.htnet.hr) više ne postoji, valorizacija njihovog doprinosa precijenjenoj VK sceni tek slijedi. Zapravo je strašno kako sad nema Ništa...

T. S kim bi, da Vam se ukaže prilika, najrađe dijelili stejdž?

Ako misliš na koncertiranja, tu bi ti svaki od nas nešto drugo odgovorio, bojim se da je prerazličito. Ja osobno bi recimo volio sa Bantam Rooster ili Teengenerate.

T. Najbolji garaža bend ikad?

Sonics, bez puno razmišljanja. Još uvijek me oduševljavaju njihovi snimci.

T. Top 5 garaža albuma?

Dirtys - You should be sinnin'
Teengenerate - sve
Majke - Zauvijek
Jack O'Fire - sve
Sonics - Here Are The Sonics

T. Ima li neka tajna, o kojoj nismo mogli ni sanjati?

Iggy zapravo ne svira usnu harmoniku, to je nadosnimljeno od jednog crnog izvođača, a na koncertima se služi sofisticiranim kombinacijama svog bratića koji je završio ETF i inžinjer je...moguće da je njegovo rješenje i revolucionarno, ali - već sam previše otkrio. Ica nema curu, stalnu. Ma Jah ima oko 100 garažnih riffova u glavi, nekih 40 su i na prodaju. A Touni se baš prodao: sad je dosadni ekonomista, koji ide na poslovne ručkove.

Eto, a nama ne preostaje drugo, nego slušati "Yes To All" dok se ne pojavi novi, studijski album!!!

pedja // 28/01/2006

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*