home > interwju > KOČNICA

kontakt | search |

KOČNICA

Još dan-danas pamtim koncert Kočnice u KSET-u, 07/03 ove godine, kad su nastupili nakon meni iznimno sjajnog i energičnog benda Ogenj. Iako sam na taj koncert u sklopu Čuješ?! festivala išao primarno pogledati Ogenj, a zatim i ostale, Kočnica me kao jedno novo ime i više nego iznenadila. Evo što o svemu kaže gitarst Kočnice, Dorian...

Iako smo već pričali, taman prije vašeg nastupa na ovogodišnjem Čuješ?!, hajdemo ponoviti gradivo, tko je Kočnica.
Kočnica je vokalno instrumentalni sastav okupljen povodom nezadovoljstva hrvatskom muzičkom scenom. Sastoji se od mene (Gitara), Borne (Bass), Nikole (Vokal) te bubnjarske prinove u Filipu.Ono što me iznenadilo na spomenutom nastupu je usviranost benda. Pretpostavljam da imate dosta proba iza sebe, pa me zanima koliko je teško ili lagano mladom bendu dosegnuti već u početnoj dobi sviračku kvalitetu?
Pa evo iskreno, nemamo toliko proba iza sebe, više se fokusiramo na energiju i kemiju među nama. Ne znamo kako je ostalim mladim bendovima, mi smo se igrom slučaja okupili kada smo shvatili da imamo isti zajednički cilj makar nam utjecaji sežu iz svih žanrova pomalo.

Na Čuješ?! festivalu ste osvojili prvo mjesto po glasovima publike. Jeste ostali iznenađeni ili vam je veći šok bio već što ste ušli u finale?
Nekako nam je veći šok bio šta smo u finale ušli isprva, ali kada smo došli tamo smo imali neki osjećaj da ćemo pobjedit jer je bilo krcato ljudima na našem dijelu koncerta.

Zvuk kojim raspolažete najviše mi graniči s energičnošću Rage Against the Machine. Slučajno ili ne, kako se to tebi čini?
U principu je slučajno nastalo tako nešto, nisu nam RATM bili uzori kada smo krenuli radit glazbu, samo je tako nekako ispalo. Borna i ja smo više na funk rock stranu dok je Nikola zapravo najveći poveznik prema RATM radi svojih vokalnih izvedbi, a Filip svira jazz.

Prošli put kad smo pričali, bila je ideja da do kraja godine napravite album. Kako napredujete po tom pitanju, hoćemo li uskoro vidjeti album? Razmišljate li i o nekom izdavaču?
Imali smo u planu snimat album i izdat ga neovisno krajem godine ali ćemo nažalost te planove odgoditi jer je financijsko stanje potrebno za snimit album izvan naših dosega, hehe.

Kako stojite s portalima od zadnji put, jesu li vas počeli primjećivati?
Ne.Jako mi je zanimljivo da ste nedavno imali neke koncerte u Švedskoj. Kako ste uopće došli do Švedske i kako su vas tamo prihvatili? Koliko je u publici bilo naših ljudi, a koliko originalnih Šveđana?
To je jedna veoma zanimljiva priča, čuli smo preko prijatelja za Imagine Croatia festival te se odlučili prijavit smjesta pošto je bila zadnja prilika za nas (festival prima natjecatelje do 21g).
Svirali smo u Sax-u i prošli regionalno finale Hrvatske te s tim osigurali nastup na državnom finalu na Trgu bana Josipa Jelačića. U finalu smo završili drugi po glasovima žirija i osvojili posebnu priliku da predstavimo Hrvatsku u Švedskoj. Prihvatili su nas nevjerojatno dobro, stvarno su jako dobro uređeni po pitanju umjetnosti u državi i to nam se jako jako svidjelo. U publici je bilo ljudi od svuda, Irak, Francuska, Argentina… Ali su predominantno bili Šveđani. Bio je i jedan Hrvat. Shoutout David.

Svirate nam večeras u KSET-u na terapijskom rođendanu, što je meni iznimno drago. Što možemo očekivati od Kočnice?
Od Kočnice možete očekivat vatromete, paljbu i, najbitnije, ZABAVU!

Jesi li proguglao malo bendove s kojima svirate, kako vam se čini "konkurencija"?
Jesam, sviđa mi se jako šta je lista izvođača raznolika pa smatram kako će svako naći svoj način zabave. Sviđa mi se i redoslijed izvođača, mislim da će pridonijeti kompletnom subotnom doživljaju.

jura // 14/10/2017

Share    

> interwju [last wanz]

cover: BRANIMIR ŽIVKOVIĆ - MALI (For Pleasure): 'fascinira me kakve gluposti prevladavaju u medijima i informacijskom prostoru'

BRANIMIR ŽIVKOVIĆ - MALI (For Pleasure): 'fascinira me kakve gluposti prevladavaju u medijima i informacijskom prostoru'

| 23/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Katarina Poklepović (So Beast): Mi živimo od mjuze, ne bojimo se corone!

Katarina Poklepović (So Beast): Mi živimo od mjuze, ne bojimo se corone!

| 29/03/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Intervju: Dragan Sudarević (Proces)

Intervju: Dragan Sudarević (Proces)

| 27/02/2020 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Intervju: Borna Kekić Milas.

Intervju: Borna Kekić Milas.

| 26/10/2019 | terapija |

>> opširnije


cover: Intervju: Gretta & Lili Gee

Intervju: Gretta & Lili Gee

| 26/09/2019 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*