home > interwju > Scott Yoder (THE PHARMACY)

kontakt | search |

Scott Yoder (THE PHARMACY)

The Pharmacy su odličan mladi bend iz Seattle-a, SAD. Imao sam ih priliku čuti u dvorani Gustaf (KC Pekarna) u Mariboru 18.10.2010. i toliko su mi se svidjeli da sam dogovorio email interview sa bendom (odgovore je dao pjevač Scott Yoder).
[ The Pharmacy (SAD) @ Pekarna / Gustaf - Maribor (SLO), 18.10.2010. ]

The Pharmacy (SAD) @ Pekarna / Gustaf - Maribor (SLO), 18.10.2010.   © Daniela Kičić

The Pharmacy su u originalnoj postavi trio koji čine Scott Yoder na gitari i vokalu, Brendhan Bowers na bubnjevima i back vokalima, te Stefan Rubicz na klavijaturi i back vokalima. Na trenutnoj turneji bend prati još i basist.

Svoj drugi, aktualni album "Weekend" su snimili nakon zajedničke selidbe u New Orleans a radi se o albumu punom energije i odličnih melodija, koji svojim zvukom odmah podsjeća na mješavinu Američkog i Britanskog pop-rock zvuka 60ih godina. Ipak, bend je izbjegao zamku jednostavne reprodukcije tog zvuka i razdoblja, te uspio napraviti nešto svježe i novo. I dok bi zvučno album mogli staviti u kategoriju "lo-fi", njegove ostvarene produkcijske ambicije surovost zvuka upotrebljavaju u korist pjesama i cijelog albuma.

1. Kako vam ide turneja do sada? Da li je drugačije svirati ovdje u Europi nego doma u Americi?
Da - SAD su pune ljigavaca. Ali pomalo depresivnih ljigavaca. Ljigavci u Europi su zbilja zabavni.

2. Imate li već planove što ćete raditi kada završite ovu turneju?
Pokušat ćemo se zabavljati doma u Seattle-u. Često zna biti dosta dosadno - planiranje 24-satnog filmskog festivala "Animals Run-Amuck".

3. Pročitao sam da se cijeli bend preselio u New Orleans da bi napravili vašu zadnju ploču "Weekend". Kako ste se odlučili za to? Postoji li neki određeni razlog zašto ste izabrali baš New Orleans?
New Orleans je najkulerskiji grad u Americi. Mislim da nikada neću shvatiti ljude koji ga ne vole.

4. Da li je selidba u novi grad utjecala na vaš zvuk ili zvuk "Weekend-a"?
Dala nam je slobodu da napišemo vrstu muzike koju smo uvijek imali u glavi. Ne znam točno što je u bilo tom gradu, ali cijelu stvar je dosta ubrzala i činjenica da smo svi živjeli zajedno. Ali definitivno smo puno slušali Ernie K-Doe, Fats Domina (glazbeni velikani iz New Orleansa, op.a.) i country soul poput Arthur Alexandera.

5. "Weekend" zbilja zvuči odlično i pun je energije. Posebno me zaintrigirao kratki opis samog snimanja albuma: "Opušteno snimljen u njihovoj kući tijekom ljeta 2009., u blizini Bayou St. John, pomoću 4-kanalnog snimača, rabljenog mikrofona i jeftine reverb pedale". Da li ste 4-kanalni snimač upotrijebili da bi lakše uhvatili sirovu energiju vaših pjesama ili iz nekog drugog razloga?
Da, jednostavno bi kliknuo "On" gumb i spontano snimao stvari bez imalo prethodnog razmišljanja. Tako sam napisao na primjer "Wait in Vayne". Ja bi to napravio navečer, pokazao ujutro Brendhanu i onda bi u par "take-ova" snimili bubnjeve.
[ The Pharmacy (SAD) @ Pekarna / Gustaf - Maribor (SLO), 18.10.2010. ]

The Pharmacy (SAD) @ Pekarna / Gustaf - Maribor (SLO), 18.10.2010.   © Daniela Kičić

6. Da li ste "Weekend" snimili u potpunosti sami ili vam je netko pomogao? Možete li nam reći nešto više o tome kako se cijelo snimanje desilo?
Sve smo napravili sami. Na kraju je postalo dosta komplicirano i to do točke kada mislim da nitko drugi ne bi mogao razumijeti što sve se nalazi na trakama.

7. Da li je način na koji ste snimili "Weekend" bio planiran unaprijed ili ste se spontano odlučili napraviti sve na više "lo-fi", DIY način?
Mi smo na te snimke gledali kao na demo snimke sve dok ih nismo pustili našim prijateljima.

8. "Weekend" zvuči kao zbilja svjež i moderan pristup melodičnom rock zvuku iz 60-ih godina. Da li ste već počeli pisati/vježbati stvari za novi album?
Da, mislim da smo napisali nekih 30tak pjesama u New Orleansu. Krajem studenog ulazimo u studio doma u Seattleu.

9. Kako obično izgleda proces pisanja novih pjesama? Da li počnete sa jam-om pa nastavite od toga ili netko od vas dođe sa melodijom pa jednostavno nastavite zajedno?
Obično ja napišem dijelove, pa se onda uključe još i Stefan i Brendhan pa do kraja završe aranžman pjesme.

10. Na stage-u zvučite zbilja uvježbano, da li vježbate zajedno svaki dan?
Sviramo koncerte svaki dan. Uh, zapravo se sjećam da sam tu večer (koncert u Mariboru, 18.10.2010) zeznuo prebiranje na gitari u jednom dijelu pjesme.

11. Svi zajedno kao grupa mi izgledate zbilja posvećeni svojoj glazbi. Uspijevate li živjeti od glazbe ili ste primorani financirati se s dodatnim poslovima?
Imamo vrlo skromne zahtjeve za život, ja živim na kauču.

THE PHARMACY: Tropical Yeti Song

dario jazbec hrvatin // 05/11/2010

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*