home > koncert > PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS @ Dom sportova, Zagreb, 06/12/2014

kontakt | search |

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS @ Dom sportova, Zagreb, 06/12/2014

FENOMENALAN DAN UZ PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS TOBOGAN!!!

U svojstvu pravog horoskopskog raka, prisjećam se dana kad sam u "dućanskoj" ulici u Varaždinu, tamo negdje u neka prošla vremena dok su se ploče i kazete prodavale u Centroprometovom dućanu bijele tehnike, vidio zanimljiv omot kazete na kojoj je pisalo "Pipschipsandvideoclips", s fora crtežom naslova "Shimpoo pimpoo". "Žuljalo" me i žuljalo to malo plastično stvorenjce svojom vizualnom privlačnošću da sam na kraju tu kazetu i kupio. I na neki način od tog dana traje moja povezanost s Pipsima. Danas, 6.12. 2014. na blagdan Svetog Nikole i skoro četvrt stoljeća kasnije, nalazim se na koncertu u Domu sportova… Kako će još friško prisjećanje i pokazati, ovaj koncert bio je i svojevrsna kruna dugogodišnje karijere Dubravka Ivaniša i njegovih Pipsa.
[ Punčke @ Dom Sportova ]

Punčke @ Dom Sportova   © Edita Sentić

Zanimljivo je da su za koncert dan prije održavanja sve karte bile rasprodane, a ispred Doma sportova su se mogle kupiti od preprodavača kojih je oko dvorane bilo podosta, a postizale su i daleko višu cijenu od službene (od 120 kn pa nadalje).
[ Punčke @ Dom Sportova ]

Punčke @ Dom Sportova   © Edita Sentić

Ulazimo u dvoranu, na ulazu je moguće kupit majice i neke CD-e i DVD- e od Pipsa, a u dvorani već sviraju Punčke. Biramo mjesto na tribini malo desno od stage-a, pogled i zvuk odlični, Punčke raspoložene i dobre, i same pozivaju ljude na PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS, a atmosfera u dvorani izrazito vesela, dobrodušna, nekako imam osjećaj da su svi bili jako pozitivno raspoloženi, a to se osjećalo...
[ Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova ]

Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova   © Edita Sentić

Nakon Punčki koje su dobro zagrijale, negdje oko 21:50 na binu dolaze članovi banda, uz vrisak publike, kreću s instrumentalom, nakon kojeg slijedi pjesma "Malena" u kojoj odlično raspoloženi Dubravko Ivaniš, meštar ceremonije, frontmen velikog kalibra, osim odličnog pjevanja, daje publici sebe, skače po bini, pleše, maše rukama, poziva na bodrenje i pjevanje, ma cijeli se dao u žaru dobrog uzajamnog raspoloženja, a za uzvrat od cijele dvorane dobiva odgovor u vidu kolektivnog pjevanja. Užitak je bio slušati i gledati raspoložen i bez greške uštiman, usviran, precizan ali i razigran band pod ravnateljskom palicom pipsa Dubravka kako uživaju u masovnom pjevanju, ma u nekim pjesmama apsolutno cijele pune puncate dvorane.
[ Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova ]

Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova   © Edita Sentić

Tako je vožnja ovog skoro tri sata dugog koncerta izgledala do kraja. Raspjevano, veselo, u odličnom raspoloženju banda i auditorija. Vrhunci za naježiti i vrhunci uzajamne "suradnje" banda i publike bile su "Htio bih da me voliš", "Tesla" s gostom Dinom Šaranom iz "Letu štuke", psihodelična obrada "Čuvar močvara i trava" od JINX-a, "Plivač" s gošćom Yayom (na binu su joj doletjela i dva grudnjaka :-)), "Poštar lakog sna", "Dan, mrak", "Narko", "Bog", (na kojem su zasjali plameni upaljača), "Pjevač Beatlesa i Stonesa" u izvođenju klavijaturiste i Daddyja, i prema kraju naravno "Gume na kotačima", "Na putu prema dole" - s kojom inače uglavnom završavaju koncerte, no ovo nije bio običan koncert...
[ Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova ]

Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova   © Edita Sentić

Tako i "Na putu prema dole" nije bio kraj, već su nakon zajedničkog bendovskog naklona kao zadnju stvar i nakon nekoliko biseva odsvirali "Nogomet", i to je bilo to. Ma vrhunac je bio cijeli koncert!!!
[ Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova ]

Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova   © Edita Sentić

Gotovo tri sata svirke, show popraćen videoprojekcijama i autorskim animacijama na pozadinskom video zidu, odličan zvuk, light i fenomenalno raspoložen Daddy. U dvorani se osjetilo poštovanje publike prema tvrdoglavom autoru koji stvara autorsku dobru i modernu glazbu i koji uporno odbija ostarjeti, koji i na pragu pedesetih ostaje dječački razigran.
[ Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova ]

Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova   © Edita Sentić

Autoru koji je na kraju koncerta kleknuo na koljena, naklonio se publici, s njom otpjevao himnu Dinamu, autoru koji je napisao pjesme koje svi znamo, autoru koji je ovaj koncert vrhunski i bez greške otpjevao i odvozio od početka do kraja, autoru kojem su vjerojatno svi ove večeri u Domu sportova poželjeli da napravi još dobrih pjesama i održi čim više ovako fantastičnih koncerata, autoru na čijoj je glavi ove večeri zlatnim sjajem zasjala kruna dugogodišnje karijere.
[ Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova ]

Pipschips&Videoclips @ Dom Sportova   © Edita Sentić

To su činjenice koje respektiram. Nekako mi se čini da se uz Pipse može ostati mlad, pa evo između ostalog i zato ih pratim i volim. A na ovom koncertu se definitivno isplatilo biti, ovo je bila koncertčina za dugo pamćenje, ili kak bi moja supruga rekla" Ja u životu nisam bila na emotivnijem koncertu...". Potpisujem.

okhrk // 08/12/2014

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*