home > koncert > Završio 16. Seasplash, Fort Punta Christo, Štinjan

kontakt | search |

Završio 16. Seasplash, Fort Punta Christo, Štinjan

16. izdanje Seasplasha, jednog od 3 najpopularnija festivala na utvrdi Punta Christo, završilo je u ponedjeljak, 23. srpnja, u ranim jutarnjim satima. Vjerujem da su štovatelji reggae, dub, drum'n'bass, jungle glazbenih pravaca, koji su se našli na ovom festivalskom spektaklu, otišli kućama svojim puni pozitivnih utisaka i dobre volje koju glazba i plesno gibanje izaziva u ljudima, jer toga sigurno nije nedostajalo. Živopisno okruženje, moćni soundsystemi, 70tak živućih, a legendarnih domaćih i stranih izvođača, 4 stagea + dodatni na plaži, sunce, more, neizostavni sound cvrčaka, nešto vizualne atrakcije veličanstvene igre prirode u obliku gromova i munja, tuča veličine borovnica,...učinili su ovogodišnji Seasplash najatraktivnijim mjestom u Istri u periodu od 19. do 22. srpnja.
[  ]

  © Lorena Miočić

Festival je otvoren u četvrtak, 19. srpnja, nastupom reggae i dub veličina U-Roya i Mad Professora te Channel Onea na Main Stageu. Društvo su im na istom mjestu pravili i One Dread te slovenski Raggalution. Zbog poslovnih obveza terapeutkinje su propustile Seasplash otvaranje, ali vjerujem da je publika bila razdragana i ispunjena veličanstvenim nastupom ovih živućih legendi.
Mega glasan i totalno obavezan Dubsplash floor držali su budnim Digitron Soundsystem, Warrior Charge Soundsystem te Seasplash & Barabadub Soundsystem, a u 4 dana na njemu je nastupilo 17 izvođača. Nabrojimo neke: Arboretum, DubbingSun, Revelation Sound, Digitron, Zenicafaria, Dubmatix Dubolik meets Lo Peaks/Dr. Obi, DubStuy, Wicked&Bonny, Warrior Charge,...
[  ]

  © Lorena Miočić

Malen, ali strašno mističan i neodoljiv Elaktrosplash floor smješten u kružnoj kuli vibrirao je pod Seasplash Soundsystemom sva 4 dana. Ljubitelje dubstepa, drum'n'bassa i sličnih podžanrova ispunili su pravom elektro vibrom DJ-evi: Nobody, Smalltown Dubz, Dega, Seasplash crew, Damjan Morello, Ervin, CLZ&Kanomotis, Inka, Proove, Babilonska, Dj Anhel, Bebetto i mnogi drugi.
[  ]

  © Lorena Miočić

Simpatičan Soundsplash stage koji se nije praznio niti u vrijeme kiše (jednostavno zato što je natkriven) prštao je zadovoljstvom iz moćne sound kutije Munchies Sound Systema, a perfekcija duba startala je iz dana u dan uz Munchies warm up, a nastavljala se izvođačima: Roots Daughter, Foreigners Everywhere, Conscious Youth, Homegrown Sound, Pulap Reggae Station, Sandokan Hi.Fi, Bass Experience Crew, Scandal Ranking Sound, Haris Pilton, Brada Selecta, Puder,...
Mainsplash stage je u petak, subotu i nedjelju ugostio najeminentnija imena domaćih i stranih bendova koji su nas častili svojom strastvenom glazbenom pezentacijom u reggae, dub, jungle, trip-hop glazbenim stilovima potpomognutim punk i rock korijenima pojedinih izvođača. Naravno, najviše pažnje izazvali su fenomenalni Kali Fat Dub, glazbeno aktivistički projekt Chakke Svrake i Haris Piltona koji su napunili posjetiteljima prostor ispred pozornice, a usput unijeli u naše glave ideje o potrebi za nekim novim i boljim svijetom i svjesnost o sadašnjem sistemu. Ništa manje osebujni nisu bili ni Radical Dub Faction, britanski bend osnovan još davne '86.g., koji u prezentaciji svojeg glazbeno tekstualnog izričaja vuče korijenje punka pažljivo upakirano u dub, ska i reggae zvuke.
[  ]

  © Lorena Miočić

Nedjelja je prošla puna iščekivanja Vojka Vrućine, čovika koji svojim zabavnim tekstovima nenadmašno stupa prema vrhu domaće glazbene scene, a sam kraj začinili su Navigator MC i Filip Motovunski, dvojac uz kojeg nožice same plešu, a srca uzbuđeno traže još i još divljeg i fascinantnog drum'n' bassa. Uz spomenute izvođače na Mainsplashu imali smo prilike čuti i vidjeti i mnoge druge koji su nas oplemenili i ovogodišnji Seasplash napravili festivalom za pamćenje: BLKPRNT, Conquering Lion, Parly B, Gardna/Fat Stash, Helem Nejse, Kanda, Kodža i Nebojša, Mikkim & Mc Turner, Playground Hustle, Viva Vops, Bruto Geto, 207 & Joe Raygun.
[  ]

  © Lorena Miočić

Za poslijepodnevno razbuđivanje na Beachsplashu, neizostavno smještenom na plaži, zaduženi su bili Boca Sound System, a kupače i plesače su već svakodnevno od 13:00 h razbuđivali: Boca Sound System, Belly Full, Parfect Caircle DJ Crew, Jin-San, Bass Expirience Crew, Haris Pilton, Vibrations Addict, Slavonija Vibes Syndicate i mnogi drugi.
Uz pregršt dobre vibre, zvuka i izvođača, posjetitelji nisu bili zakinuti ni za sadržaje i poučnih,a besplatnih radionica, pa su se tu našle radionice intuitivnog udaraljkanja, funk, hip-hop & dancehall plesne radionice, cirkuske akrobacije na svili, Dub Yoga, radionica video produkcije te radionica sound system kulture.
Savršen festival, savršeno glazbeno iskustvo, obilje dobrih vibracija koje nisu posustale ni uz činjenicu da organizatori nisu osigurali pitku tekuću vodu za posjetitelje festivala i camp goste, ali se nadamo da ćemo na istu naići na nekim drugim budućim Seasplashovima koje s nestrpljenjem i pozitivnom vibrom očekujemo.
[  ]

  © Lorena Miočić

sandra vučetić // 25/07/2018

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

| 26/04/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*