home > koncert > Tito & Tarantula, Boogaloo, 11/07/2008

kontakt | search |

Tito & Tarantula, Boogaloo, 11/07/2008

Dobro ispunjeni klub Boogaloo u petak pokazao je da u lijepoj našoj (svirat će još u Dubrovniku, Hvaru i Osijeku) vlada veliki interes za kreativno stvaralaštvo Tita Larrive i njegovih tarantula.

Prilikom ulaska u klub zastao sam na štandu gdje se prodaju majice i ostali proizvodi vezani uz bend, fascinirao me je popis gradova i datumi održavanja koncerata s aktualne "Back into the Darkness" turneje odštampan sa stražnje strane majica, gdje se nalazi preko četrdeset gradova u kojima sviraju gotovo svaki drugi dan.
[ tito & tarantula ]

tito & tarantula   © damir

Do početka koncerta sve brojniju publiku uz ponuđeni sadržaj iz hladnjaka na šanku zabavljale su nekog više nekog manje stvari grupa: Deep Purple-a, AC&DC-a, Danzing-a, Therapy-a, i Hard Time u živo. Kako nisam neki fan Hard Time-a ipak mi je bilo zanimljivo nakon trodnevnog Rokaj fest-a na Jarunu (prošli tjedan), u kojem je bio jedan od glavnih organizatora koncerata, gdje je trčao sa motorolom, od jednog do drugog stage-a, nosio opremu, vidjeti Pištu na stage-u Boogaloo kluba kako silno pokušava stvoriti atmosferu i ugrijati škvadru za glavne protagoniste večeri, čovjek je volja mora mu se priznati.
Kao i na dosadašnjim koncetima u Boogaloo-u pomicanjem zastora u 23.20 svoje prezentiranje mexičko-američke kombinacije rock n rola započeli su Tito and Tarantula.
[ tito & tarantula ]

tito & tarantula   © damir

Vidjevši ih na sceni sjetio sam se njihovog koncerta prije nekoliko godina u Tvornici kulture gdje su u sastavu imali scenski puno privlačniju basisticu ili je večeras to ista ona (Lucija La Loca) s desetak kila više, što me je na položaju gdje sam se postavio malo razočaralo. Koncert su započeli stvarima "In my car" i "Dust and ashes" sa aktualnog albuma "Bact in to the Darkness", da bi veću reakciju oduševljenja kod okupljenih izazivali pjesmama "Strange face of love" i "Crime and Shame". Nastavak je funkcionirao po sistemu red novih pjesama "Monsters", "Pretty wasted", "Murder", "Machete", red publici dobro znanih uspješnica sa starijih albuma "Tarantism", "Hungy Sally & other killer lullabies", "Little bitch" i "Andalucia", što je gledajući sa strane svirku bend-a i ponašanje publike vodilo koncert ka prosjećnosti, što bi značilo i potvrdu da je mega popularnost Tita i Tarantula ipak smještena u drugoj polovici devedesetih kada su surađivali sa Robertom Rodriguezom u filmskoj glazbi za filmove "Desperado" i "Od sumraka do zore".
[ tito & tarantula ]

tito & tarantula   © damir

To se osjetilo i vidjelo i ovaj put, od uvodnog tona pjesme "After dark" (iz filma Od sumraka do zore u kojoj Salma Hayek pleše na stolu striptiz sa zmijom) atmosfera okupljenih oko stage-a došla je do vrhunca, pozvani od strane frontmana benda nekolicina sretnika iz publike imali su čast da se pridruže bendu i par minuta demonstriraju spomenuti ples. Lagani ritam velikog hita "After dark" bio je uvod u žestoku fazu koncerta: "Torn to pieces", "Eftortless" i super hit "Angry Cockroaches" koji je donio sve potrebno da se iz sebe izbace zadnji atomi snage, okupani u znoju i pivi posjetitelji su se prepustili užitku: skakanja, guranja, vrištanja i svemu onom što "pogo" ples čini lijepim i uzbudljivim. Osmjesi na licima članova benda otkrivali su zadovoljstvo reakcijom zagrebačke publike, pa su se po završetku planskog djela koncerta dva puta vračali na stage, gdje su odvirali pjesmu iz velikog kino hita "Desperado". Sam finiš pripao je obradama "La Bamba" i "Anarhy in U.K." Sex Pistols-a u mexičkoj verziji punk rocka.

Sve u svemu Tito Larriva i njegova ekipa u svom dvosatnom nastupu ponovo su se pokazali u dobrom svjetlu što se moglo čuti u pohvalnim komentarima posjetitelja pri izlasku iz kluba.

damir // 14/07/2008

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*