home > koncert > Elvis Jackson @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010

kontakt | search |

Elvis Jackson @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010

Slovenski ska bend, Elvis Jackson, koji je već odavna prerastao granice svoje domovine, je već toliko nastupao po Hrvatskoj, da ga vjerujem ne treba posebno predstavljati. Buda, Berto, Slavc i zadnje pojačanje u bendu, bubnjar Soki, su četverac koji garantiraju sa svakim koncertom ludi cirkus što na stageu, što u publici, a tako je bilo i ovu večer!
[ Buda (Elvis Jackson) @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010 ]

Buda (Elvis Jackson) @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010   © Saša Huzjak

Od njihovog prvog albuma "Move your feet it´s one o'clock" (Rock'n'Roll Rec, 1999) je evo prošlo već jedanaest godina, tijekom kojih je bend koncertno bio i više nego aktivan. I to ne samo po području bivše Juge, već i po tlu staroga kontinenta, stvarajući si vjeran krug sljedbenika. To je potvrdio i preksinoć dupkom ispunjen mariborski klub ŠTUK!

Pet godina je prošlo od albuma "Summer Edition" (2004) da bi konačno prošle godine svjetlo dana ugledao novi, četvrti po redu, studijski uradak. Imena "Against the Gravity", album su snimali doma u Novom mestu te u SAD-u, a čiju produkciju potpisuje nitko drugi doli Billy Gould, basist grupe Faith No More! Njegovo koncertno predstavljanje u domaćem gradu bubnjara Sokija je prošlo u općem oduševljenju publike, a vidjelo se i iz zadnjeg reda, i samoga benda.
[ Berto (Elvis Jackson) @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010 ]

Berto (Elvis Jackson) @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010   © Saša Huzjak

Od prve vruće, do zadnje uzavrele minute, bili smo svjedoci dvosatnom pozitivnom ludilu ispunjenom što starim hitovima, što novim publici već dobro znanim komadima, na način ove vesele primorsko-štajerske skupine, za koju su karakteristični koliko ludi koncerti, toliko i karirani image. A klasični su i svi dodaci "regularnom" koncertnom nastupu, a koji uključuju konfete, leteće role toaletnog papira, lopte za napuhavanje, dijeljenje ruku i cuge prvim redovima i tako dalje.

Što se pak njihove glazbe tiče , različitost je ono što nas je posebno oduševilo. Naime, Elvis Jackson se jednostavno ne može strpati u ladicu ska benda jer je njihovo koketiranje s punkom, metalom i reggaeom, više noge očito, a takva je i razina njihovog glazbenog umijeća. Uz to, David Kovšca - Buda je pjevač zavidnog nivoa energije. Buda silazi u publiku, skače po stageu, radi kolute, stoji na glavi, svira trubu te djemnbu, a još uz to i pjeva! Pozitivna je i konstantna verbalna i neverbalna interakcija i zajebancija s oduševljenom publikom, uključujući i glazbene intermezze različitih sadržaja, pa čak i mali bubnjarski dvoboj Sokija s mladim kandidatom iz publike (inače, više nego očit je bio ponos da je jedan domaći dečko na pozornici, što se manifestiralo nekoliko puta glasnim navijanjem "Soki! Soki!").
[ Elvis Jackson @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010 ]

Elvis Jackson @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010   © Saša Huzjak

Stage jumping i crowd surfing su sinoć bili podignuti na stepenicu više u nekakvoj enciklopediji rock pojmova. Prvi, jer toliko oduševljenih teenagera koji su se izmjenjivali kao na traci, nisam vidjela, pa ne već dugo, nego nikad; posebno u jednoj pjesmi u kojoj ih je na stageu bilo više nego samih članova benda! Drugo jer se u jednom dijelu koncerta surfalo, pazite sad, s luft madracom! Ludo!

Publiku su inače sačinjavale skupine od ranih srednjoškolaca (kasnih osnovnoškolaca?) do zrelijih generacija (uključujući i moka sa štakama, kojem očito trenutni postotak invalidnosti nije smetao da uživa u dragom bendu), što je naravno sjajan pokazatelj kvalitete benda koji nije ograničen programom za usku publiku.
[ Buda (Elvis Jackson) @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010 ]

Buda (Elvis Jackson) @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010   © Saša Huzjak

Ono što smo očekivali prije samog koncerta se samo potvrdilo - Elvis Jackson i dalje ostaju sinonim za odličnu zabavu, i to ne samo na domaćem, pa čak ni na regionalnom području. Sve u svemu, sjajan nastup odličnog benda koji već dugo šiba preko granica matične im države, šireći svoj good feeling groove posvuda gdje im pruže priliku.

Slijedeći koncerti su im 1.4. u Klagenfurtu (Austrija) te 2.4. u Poreču. Nemojte reći da vam nismo rekli!
[ Elvis Jackson @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010 ]

Elvis Jackson @ ŠTUK, Maribor (SLO), 19/3/2010   © Saša Huzjak

špela // 21/03/2010

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*