home > mjuzik > To One Angel, EP

kontakt | search |

LOU PROFA: To One Angel, EP (Slušaj najglasnije, 2012)

Profa sa bendom u finom kompaktnom izdanju koje pomalo miriše na americanu.

Kratki 15-tominutni EP predstavlja nam Profu onakvoga kakvog znamo godinama - nježnog, sentimentalnog i rafiniranog kantautora i pjevača sa veličanstvenim blues/country-noir vokalom. A novina u zvuku je da mu se ovdje priključio minijaturan band sastavljen od Marcel Lino Devića (bas, synth, piccolo bas gitara, programi za bubnjeve) i Zlatka Krnića - Dr.Zi (električna i akustična gitara). Lou u ovoj rijetkoj prilici da snimi ponešto sa pratećim muzičarima, uz pjevanje, svira i akustičnu gitaru, pa se tako nakon tko zna koliko vremena konačno dobio jedan bendovski materijal koji doduše nije rockerski nabijen, ali je zato kompaktne minimalističke građe sa finim i laganim country, blues i reggae kompozicijama nadohvat ruke americani.

Tekstovi su na engleskom jeziku s kojim Profa sjajno barata kao pjevač, od čega su dva napisali Dina Franin - "Order of the things" (u izvorniku "Raspored stvari", već ranije objavljena na njenom solo albumu) i Davor Loš - "London, place to be". Osim Profinog izuzetnog vokala, ovo djelce krase fino ugođene i senzibilne gitarske i synth dionice potkrijepljene odjecima programiranih kongi u naslovnoj "To one angel" sa moody atmosferom delicijskog bluesa, potom noir šarm spomenute "Order of the things" sa elementima Tindersticksa i sentimentalni reggae "New York".

Iznenađenje je u svakom slučaju prijatno nakon sve one gomile Profinih akustičnih radova i nekih poprilično loših tonskih lo-fi zapisa, a s ovim produkcijski reduciranim i sređenim EP-ijem konačno je dobio pravi zvuk kakav mu ionako oduvijek pripada. A kad je već skupio bendić, ne bi bilo loše da nas iznenadi i sa jednim čvršćim rockerski nabijenim djelcem...

ocjena albuma [1-10]: 8

horvi // 05/02/2012

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: To One Angel, EP
  • Mi smo divna omladina - Lou Profa & Loš Zvuk (1980)
  • Zlatna nota Samobor, kompilacija (1993)
  • Magic Star, kompilacija (1993)
  • Visoki zid 1970-1980, kompilacija (1996)
  • Moslavina rock'n'roll - Lou Profa & Cobalt (1997)
  • Rock bećar (2000)
  • Negdje u Europi, live - Lou Profa & Cobalt (2001)
  • Soul Music (2001)
  • New York (2002)
  • Ne možeš pobjediti Punk (2002)
  • Prelazim pametno (2002)
  • Under Pop Music - Lou profa & Loš zvuk (2002)
  • Svemirska zafrkancija (2003)
  • Das erwachen eines europaischen neuen sonnigen tages (2003)
  • Dnevnik rokenrol zvijezde, video (2003)
  • Ne brini, svi misle da je u redu, mini album - Lou Profa & Cobalt (2003)
  • Prava dama - Lou Profa & Cobalt (2006)
  • The Heaven I Prayed (2006)
  • Nove kreacije (2006)
  • Mladi Hrvati (2006)
  • MIF, kompilacija (2006)
  • Sara (2007)
  • Snovi bez pokrića, video DVD (2008)
  • I like rock'n'roll (2009)
  • Pjevaj i pleši reggae (2009)
  • Reggae za moslavačke brege - Sina & Lou Profa (2009)
  • Magic Star II (2010)
  • I Believe My Vision (2010)
  • Cover Songs - Lou Profa & Dr.Zi (2011)
  • To One Angel, EP (2011)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*