home > mjuzik > DRAWING RESTRAINT 9

kontakt | search |

BJÖRK: DRAWING RESTRAINT 9 (One Little Indian/Aquarius, 2005)

Mišljenje je podijeljeno. Ili je smatraju božicom pop eksperimentiranja ili joj se posprdno smiju. No jedno je sigurno, Island još nije podario tako lunatično-opsesivnu glazbenicu kao što je Björk.

Iako ovaj soundtrack za najnoviji film njenog životnog suputnika Matthewa Barneya jedna struja smatra genijalnim, dok mu se druga smije jedna stvar definitivno postaje jasna - Björk ne valja uvijek gledati pod povećalom. Njenim albumima ponekad treba vremena i slušanja da dođu do izražaja, jer prodrijeti u mistiku njenih albuma može samo slušatelj koji njen rad sistematično proučava. Na sličan način valja pristupiti i ovom soundtrack. Otvoreno, širokogrudno i bez predrasuda. Iako treba više vremena zbog drugačije koncepcije rada(soundtrack).

ocjena albuma [1-10]: 7

igor kozličić // 25/02/2006

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Si kak jen

OGENJ: Si kak jen (2020)

| 10/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: White Lazy Boy, EP

MELVINS & MUDHONEY: White Lazy Boy, EP (2020)

| 06/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Hindsight

EMMURE: Hindsight (2020)

| 30/06/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Tied To Our Screens

.UPSET: Tied To Our Screens (2020)

| 29/06/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Angel's Breath

ANGEL'S BREATH: Angel's Breath (2020)

| 24/06/2020 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: DRAWING RESTRAINT 9
  • Björk (1977)
  • Gling-Gló (1990)
  • Debut (1993)
  • Post (1995)
  • Telegram (1997)
  • Celebrating Wood and Metal (1997)
  • Homogenic (1997)
  • Vespertine (2001)
  • Greatest Hits (2003)
  • Debut live (2004)
  • Homogenic live (2004)
  • Vespertine live (2004)
  • Post live (2004)
  • Medúlla (2004
  • Army of me: Remixes and covers (2005)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*