home > mjuzik > DRAWING RESTRAINT 9

kontakt | search |

BJÖRK: DRAWING RESTRAINT 9 (One Little Indian/Aquarius, 2005)

Mišljenje je podijeljeno. Ili je smatraju božicom pop eksperimentiranja ili joj se posprdno smiju. No jedno je sigurno, Island još nije podario tako lunatično-opsesivnu glazbenicu kao što je Björk.

Iako ovaj soundtrack za najnoviji film njenog životnog suputnika Matthewa Barneya jedna struja smatra genijalnim, dok mu se druga smije jedna stvar definitivno postaje jasna - Björk ne valja uvijek gledati pod povećalom. Njenim albumima ponekad treba vremena i slušanja da dođu do izražaja, jer prodrijeti u mistiku njenih albuma može samo slušatelj koji njen rad sistematično proučava. Na sličan način valja pristupiti i ovom soundtrack. Otvoreno, širokogrudno i bez predrasuda. Iako treba više vremena zbog drugačije koncepcije rada(soundtrack).

ocjena albuma [1-10]: 7

igor kozličić // 25/02/2006

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Čekić i strijela

3 ZVUKA BUDUĆNOSTI: Čekić i strijela (2020)

| 21/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Feuer

(DOLCH): Feuer (2019)

| 21/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Eau Rouge

DEATHMAZE: Eau Rouge (2020)

| 20/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Primeval

VENOM PRISON: Primeval (2020)

| 20/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Ljubav

GORAN MARKOV KNEŽEVIĆ: Ljubav (2020)

| 19/10/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: DRAWING RESTRAINT 9
  • Björk (1977)
  • Gling-Gló (1990)
  • Debut (1993)
  • Post (1995)
  • Telegram (1997)
  • Celebrating Wood and Metal (1997)
  • Homogenic (1997)
  • Vespertine (2001)
  • Greatest Hits (2003)
  • Debut live (2004)
  • Homogenic live (2004)
  • Vespertine live (2004)
  • Post live (2004)
  • Medúlla (2004
  • Army of me: Remixes and covers (2005)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*