home > mjuzik > F.F.

kontakt | search |

GUSTAFI: F.F. (Dancing Bear, 2006)

Koliki sam "fan" grupe GUSTAFI pokazujem time da na svaku njihovu počinjem cupkati, bez obzira na mjesto i vrijeme radnje, dok se na Jesen bacam u sevdah ili kako god se to zvalo u krajevima odakle su oni. Također, nakon godina torture čak ih i pred Lanom smijem slušati.

"F.F." im je prvi studijski nakon albuma "Na minimumu" iz 2002. godine, dok su u međuvremenu objavljeni tzv. "The Gust of" koji je obilovao pjesmama koje pokraj onih njihovih "velikih" hitova nisu uspjele doći do izražaja, a na neki način trebalo im je dati značaja i "Tampon vol. 1" s tri nove pjesme i svim dotada snimljenim spotovima.

Da li je "F.F." donio nešto novo u zvuku grupe? NE! Još je uvijek to ona ista mješavina tex-mexa, amerikane, rokoenrola i world muzike začinjene s genijalnošću vođe benda Edija Maružina, koja se u novije vrijeme zove "freak folk". Album ima 15 pjesama u rasponu od genijalnih do potpuno i totalno neslušljivih, a u te neslušljive ne spada Pušti me (zujanje nešto više od minute). No, da krenem od ovih najboljih. To su svakako Kakova je to tmina, Pretelo, I da san zna, Kamo sada pojti, Marija se parićiva, 10 dobrih kurbi i Zgoron zdolon, od kojih bilo koja lagano može ući u anale opusa GUSTAFA.To je skoro polovica albuma, odnosno i je ako izuzmeno završno zujkanje, pa album već ima prolaz. U one malo nižeg standarda ulaze Katarina, Pušti mi, Ja ne znan,16 noći i San slip, dok treba svakako izbjeći Eat & Die i El skandalo.

Namjerno zaobilazim opise pjesama, jer se u svakoj može naći poneki dio za koji se zakačiš i onda te drži dok ne dođe drugi, a svako će naći tu ponešto za sebe. Uz standardne goste i prijatelje, GUSTAFI su na ovom albumu ugostili i naše mexikance LOS CABALLEROS, ali i sveprisutnu Ivanku Mazurkijević, što im je ujedno i moja najveća zamjerka, jer njen glas nikako nejde uz glazbu GUSTAFA.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 09/08/2006

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Wake The Sleeping Dragon

SICK OF IT ALL: Wake The Sleeping Dragon (2018)

| 19/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: London (z zasedbo Stara Mama Bend)

MATEJ KRAJNC: London (z zasedbo Stara Mama Bend) (2018)

| 18/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Lèche Moi (Sortie 13), EP

LÈCHE MOI: Lèche Moi (Sortie 13), EP (2018)

| 17/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Unfollow the World

SQUIGLY LINES: Unfollow the World (2018)

| 16/11/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Maithree - The Music of Friendship

NIRMALA RAJASEKAR: Maithree - The Music of Friendship (2018)

| 09/11/2018 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: F.F.
  • Tutofato (1994)
  • Zarad tebe (1995)
  • Sentimento muto (1997)
  • Vraćamo se odmah (1999)
  • Na minimumu i tri kante (2002)
  • The gust of (2004)
  • Tampon vol. 1 (2005)
  • F.F. (2006)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*