home > njuz > Nova izdanja - HLADNO PIVO, Danas Svi Znaju Da Igraju Fudbal, Balkan Under The Radar, Gustafi

kontakt | search |

Nova izdanja - HLADNO PIVO, Danas Svi Znaju Da Igraju Fudbal, Balkan Under The Radar, Gustafi

U vrijeme kada iz svih medija izviru većinom ležerniji sadržaji a radijski eter prepun je ljetnog zvuka i light tema, Hladno pivo, mimo svih Pravila igre, za novi singl s albuma "Dani zatvorenih vrata" izabralo je pjesmu poprilično teške tematike.

"U spotu, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, nema profesionalnih glumaca već glume ili, bolje rečeno sudjeluju, bivši radnici Gredelja, Diokija i Kamenskog kojima ovim putem želimo zahvaliti na angažmanu i profesionalnom pristupu, ali i na iskrenoj želji da nam ispričaju svoju stranu priče.
Vidljiva je i emocionalno vrlo upečatljiva njihova želja da se ne zaboravi što se dogodilo ali i što se i dalje događa s nekadašnjim gigantima, koji, po riječima radnika, nisu propali zbog konkurencije niti tehnološke zaostalosti već isključivo zbog krađe i želje kriminalaca u odijelima da se napravi mjesta za obitelji dvjesta. Hvala radnicima Gredelja, Diokija i Kamenskog što su nam pomogli napraviti spot kojim se svi skupa možemo ponositi ." - poručuju iz Hladnog piva.

Spot za pjesmu "Firma" sniman je na stvarnim lokacijama propalih tvornica Gredelj, Dioki, Kamensko.



------------------------------------------------------------------------

Bend Danas Svi Znaju Da Igraju Fudbal je početkom meseca objavio video za pesmu "Da, volim te" . Ovo je ujedno i prvi singl sa predstojećeg EP- a "Jedanaesterac" koji će publika moći da čuje uskoro na njihovoj SoundCloud strani.
Nastao 2007. godine, nakon početne cover faze, bend se opredelio za pretežno autorski koncept, u kom svoje mesto nađe i poneka obrada, uz primetan autorski pečat članova ovog sastava. Do sada bend iza sebe ima samizdat album "Oštro i na prvu loptu" koji je ugledao svetlost dana 2011. godine, dok je pomenuti EP zamišljen kao uvod u novi album.



------------------------------------------------------------------------

Posle višemesečne pripreme, regionalna kompilacija Balkan Under The Radar, pod okriljem Black Planet Records-a doživela je svoje treće izdanje. Budući da je već učvrstila zvuk etikete i rezidente, ekipa sa Crne planete predstavlja nam svoju Crnu generaciju. Kompilacije "Balkan Under The Radar " imaju za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu, uz naravno naše rezidente i prijatelje. Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve su ranije neobjavljene. Ovog puta kompilacija se sastoji iz dve celine sa 32 numere izvođača iz celog regiona. Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim bendovima sa vokalima. Drugi deo je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici i elektronici. Što se tiče zastupljenosti pravaca - i ovaj put je dijapazon širok - alternativni rok i metal, post rock, new/dark wave, elektronika, industrial, ambient, noise, avant garde jazz, bass music, grime/hip hop, dub, experimental itd. Opipljivo izdanje kompilacije neće biti na prodaju već samo za izvođače i poklon ali ako ste baš zainteresovani da posedujete diskove poklonićemo vam primerak. Artwork je uradio Velibor Stanojević - Well-Bee. (www.artstation.com/artist/wellbee; wellbee.deviantart.com) Upakovan je sa kompilacijom pa vas ohrabrujemo da snimite sami svoj CD.

Balkan Under the Radar 3.

----------------------------------------------------------------------------------
Gustafi predstavljaju videospot svojeg aktualnog singla "THC balun (Cumbia Istriana)". Zanimljiv i plesni spot je snimljen u Istri pod redateljskom palicom Johna Karduma, a u njemu članovi Gustafa i njihovi gosti obavijeni dimnom zavjesom plešu ritualne plesove, poslužuju sirovu kokoš te, vjerovali ili ne, pasu travu. Kako i sam naziv opisuje, "THC balun (Cumbia Istriana)" je mješavina cumbije i baluna, istarskog narodnog plesa i kante vrste taranke, prožete rock aranžmanima, rekli bismo karakteristična world music pjesma. Riječ je o šaljivom ljetnom singlu koji opisuje prisutnost narkotika i u seoskom okruženju. Droga danas nije rezervirana samo za urbane sredine, a ova pjesma opisuje čuđenje postojanju te moderne pošasti u ruralnoj sredini.

terapija // 08/07/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*