home > njuz > Nova izdanja - dreDDup, dRUMELODY, Billy Andol, Seine, Marko Presečki, Nola, S3NGS, Jam Ritual, Klinika Denisa Kataneca feat. Ivana Picek

kontakt | search |

Nova izdanja - dreDDup, dRUMELODY, Billy Andol, Seine, Marko Presečki, Nola, S3NGS, Jam Ritual, Klinika Denisa Kataneca feat. Ivana Picek

DREDDUP

Ubrzo nakon izlaska albuma 'DeathOven (Rebels Have No Kings)', novosadski bend, dreDDup, započeo je rad na projektu koji će obuhvatiti nekoliko kraćih EP izdanja u narednom periodu.
Ideja za ovo se javila još prije nekoliko godina kada je bend shvatio da u svojoj privatnoj arhivi ima preko 800 nikada objavljivanih pjesama. Neki od tih komada rađeni su tokom godina namjenski za film i kazalište dok su ostale uglavnom zvučna istraživanja i pjesme koje nisu ulazile na albume benda. "Preslušavajući neke od njih, došli smo na ideju da ih ipak pustimo u javnost". 'DisTurBiA' je prvo izdanje u ovoj seriji i sadrži 9 pjesama. Period nastanka je izmiješan - od 1998. do 2016. Od gostujućih muzičara na ovom izdanju tu su: SubForm iz hardcore benda All the Arms We Need, Ken-Ji iz S.o.K/Franja Kluz projekata (inače bivši član benda dreDDup period 2001-2007), Peđa Živanović iz ebm projekta Figurative Theatre, Ljuma Penov - filmska glumica i Ponoćni Vodeničar (ex-Katabazija). EP je samizdat u digitalnom formatu.

EP možete kupiti ili preslušati u cijelosti preko Bandcamp stranice benda

dRUMELODY

Sarajevski electro bend pod nazivom dRUMELODY predstavlja novi video-spot za pjesmu Pluton koji najavljuje novih 9 pjesama i album Aero. Nastao 2010. godine kao "potreba za multimedijalnim izražavanjem uživo, vođenim dirigentskom bubnjarskom palicom, električnim i akustičnim bubnjem zvukova, šumova, muzike i filma" dRUMELODY predstavlja multimedijalni audio vizualni koncept.

Iza projekta stoji Berin Tuzlić, koji je osim angažmana u dRUMELODYj-u, aktivan animator i strip-crtač te kreator mnogih regijskih videospotova i najuspješnijih reklamnih kampanja.



BILLY ANDOL

Za vrijeme izbora u BiH mnogi umjetnici su aktivno pratili predizborne kampanje, a neki su se čak i kandidirali za načelnike općtina. Bend Billy Andol se žestoko zalagao za ravnopravnost spolova ukazujući na poražavajuće malu zastupljenost žena u državnim organima.
Njihov novi video "Linije" upućen je mlađim generacijama i njime poručuju mladim ljudima da se probude jer kako kažu: "Budućnost ne postoji, ona se stvara! Laž je ako vam neko obeća da će stvoriti nešto za vas."



SEINE

Seine su objavili drugi singl s njihovog drugog albuma, čije se objavljivanje očekuje uskoro. Pobjednici su ovogodišnjeg Demofesta koji se održava u Banja Luci, dok je spot režirala Marina Uzelac, koja je dosad radila s Artan Lili, Grupom Ti, Nežnim Daliborom itd. Seine sviraju u Tvornici 6.10., a nakon toga kreću na Europsku turneju.



MARKO PRESEČKI

Varaždinski pjesnik i glazbenik Marko Presečki ovih je dana na You Tube kanalu predstavio video spot snimljen za literarnu pjesmu 'Prozori sna'. Ovaj je autorov projekat tehnički završen neposredno uoči lanjske iznenadne smrti Darija Vugrinca, koji je, uz Nikicu Jovanovića, odradio vizualno tehnički dio posla. Presečki je na ovaj način, u znak sjećanja, odlučio odat počast prijatelju.

Glazbu, uz samog autora, potpisuju Marin Kereša, Emir Čovran i Tomislav Košić, dok je za produkciju zaslužan Tomislav Novosel. Marko Presečki, rođen 1980.godine u Varaždinu, dosad je objavio tri zbirke pjesama; 'Osmičevac' (2002), 'Stakleni čovjek' (2008) i 'Između savjesti i fotografija' (2011). Kako bi na neki način proširio svoj izričaj, 2013.godine objavljuje audio knjigu 'Tu gdje glasovi prestaju' - ista je dostupna za slušanje na autorovom profilu na Bandcampu.

Ono što ga je u početku razlikovalo od drugih pjesnika je njegova suradnja s glazbenicima i dramskim umjetnicima, čime su njegove pjesme, interakcijom stihova, glazbe i performancea na sceni, stvorile novu višedimenzionalnu cjelinu.



NOLA

Novi singl pulske grupe Nola "Negdje između" čiju kreativnu okosnicu čine Gabi Galant Jelenić i Marijan Jelenić, popraćeni iskusnom ritam sekcijom Roberta Slame i Deana Vitasovića, dočekao je svoje vizualno uprizorenje. Sazrijevanje, osobno, bračno, ljubavno i životno oslikano je kratkim i poetičnim malim filmom ceste gdje glumci Lućija Travičić i Valter Roša prolaze svoju prošlu, sadašnju i buduću vezu na prekrasnim lokacijama istočne obale Istre. Putujući u Spačeku, glumački dvojac proživljava breme nesavršenih ljudi i odnosa, prebrzo i olako odustajanje od želja, vizija i obećanja. Spot u režiji Marijane Četković, u kojem je naglasak stavljen na dramaturgiju i međuljudske odnose, predstavlja odmak od tmurne svakodnevice i pruža sunčani optimizam za predstojeće jesenske dane.



S3NGS

Nova stvar stiže iz radionice zagrebačkih S3ngsa! Predstavljamo vam videospot za novi singl "Lekcija br. 1" s kojim su S3ngsi osigurali finale Karlovačko RockOff festivala. Videospot je ujedno i najava nastupa S3ngsa na RockOff festivalu koji će biti u klubu Katran 6. listopada! Singl je sniman, miksan i masteriran u studiju Runaways, Zaprešić, a za snimanje je zaslužan Franjo Heršak. Videospot je sniman u Zagrebačkom klubu "Pločnik", također u aranžmanu S3ngsa, odnosno Franje Heršaka.



JAM RITUAL

Ovo je prvi hrvatski singl varaždinske rock četvorke Jam Ritual. Nakon uspješnog albuma "Greasebucket", prvijenca na engleskom jeziku iz 2015. godine, na nadolazećem singlu koketiraju s elektronikom i korištenjem sampleova na bubnju. Istražuju nove zvukovne sekvence što rezultira blagim zaokretom u zvučnoj slici.



Klinika Denisa Kataneca feat. Ivana Picek

Povodom promocije albuma "Nikta Zorja" 27.10. u Močvari, zagrebački kolektiv Klinika Denisa Kataneca objavio je prvi spot i pjesmu sa istoimene ploče.

Nakon eksperimentiranja sa lo -fi folkom i elektronikom Katanec je oformio novi bend. Kao logičan nastavak hvaljenog i zakopanog u podzemlje "Pejotla", te uspješnice "Sve moje Laurie" sa americana superbendom DKOkanagan LTD , Nikta Zorja uvodi nas u novu fazu mučnog i psihodeličnog nevremena...



Kroz oluju sa njim plove Brane Norac - klarinet i Tena Rak - violončelo(na albumu), te novi članovi posade/klinike Zvonimir Varga - piano, Tarik Haskič -efekti/zvukovi te Vinko Vujec na kontrabasu.
Pjesmu kao i album producirao je Ivan Grobenski u studiju Moskau, a nas singlu latice otpjevala Ivana Picek.

terapija // 04/10/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*