home > njuz > NOVA IZDANJA: Seine, Hakuna Matata, dreDDup, Ashen Epitaph, Stuttgart Online.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Seine, Hakuna Matata, dreDDup, Ashen Epitaph, Stuttgart Online.

01. SEINE - PRVI ALBUM!

Slovenačka nezavisna izdavačka kuća Moonlee Records predstavlja debitantski album samosvoje folk-punk trojke Seine 'Sno sna', koji je izašao jučer, 18. oktobra 2017. u CD, LP i digitalnom formatu.
[  ]


Debitanski album 'Sno sna' obeležavaju sanjivo razigravanje akustičke gitare Ivana Ščapeca (Vlasta Popić), psihodelične bas linije Boška Mijuškovića (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) i minimalistični ali udarni bubnjarski motivi Dimitrija Mekotanović Petrovića (Vlasta Popić, Radost), koji se medjusobno prepliću u pesmama ljubavi i čežnje. Već u prvim minutama albuma naše uho i srce probada Ivanova jedinstvena boja glasa, koja sa svojim ženstvenim karakterom pomalo podseća na Cigarettes After Sex. Patos njegove vokalne artikulacije u naše sećanje priziva i emo pionire Sunny Day Real Estate. Ali suština njihove muzičke ekspresije nalazi se u zvuku akustične gitare. Dok pjesme kao 'Privatno tijelo', psevdo dječja pjesmica 'Bubamara' ili zaključna pjesma 'Ljubav' asociraju na Sufjan Stevensa, pjesma 'Janko' predstavlja očigledno koketiranje sa balkanskim folk izrazom, a preostale pjesme označava introspektivan, često melanholičan duh devedesetih, sličan zvuku legendarnih Smashing Pumpkins. 'Sno Sna' možemo slušati kao punkersku priču prerušenu u folk album, ili obrnuto, kao senzualan folk album prožet punkerskim duhom.

02. HAKUNA MATATA - NOVI SINGL!

Poznata zagrebačka underground grupa Hakuna Matata predstavlja novi singl s nedavno objavljenog albuma "Snovi i oružje"!

Pjesma je naziv dobila prema dnevniku Che Guevare "Bolivijski dnevnik" kojeg je pisao dok je neuspješno pokušavao potaknuti bolivijske seljake na revoluciju. To je ujedno bio i njegov zadnji pothvat jer je u Boliviji uhvaćen i ubijen.

Pjesma je otpjevana u prvom licu u kojem se ističe i oživljava dramatično razdoblje kroz koje je prolazio, kaže Krešimir Mišak.

Tekst pjesme vrlo je primjenjiv u sadašnje vrijeme, a uz odličnu glazbu sasvim će sigurno naići na pozitivne reakcije postojećih poklonika Hakuna Matate kao i onih koji ovaj zanimljivi bend tek otkrivaju.

Glazbu i tekst za "Bolivijski dnevnik" potpisuje Krešimir Mišak, inače autor glazbe i tekstova za sve pjesme s njihovog novog, četvrtog albuma. Aranžman potpisuju Krešimir Mišak, Goran Markić i Danko Stefanović.

Hakuna Matata su Krešimir Mišak (gitara i glas), Goran Markić (bubnjevi) i Danko Stefanović (bas).



03. DREDDUP - NOVI SPOT!

Ove godine, novosadski bend dreDDup, proslavio je 20 godina postojanja. Njihov aktuelni album 'DeathOven:Rebels Have No Kings' izašao je prošle godine za beogradsku etiketu Lampshade Media. Kako je bend svoj fokus usmerio na koncerte posvećene dvadesetogodišnjici rada i promotivnoj mini-turneji, tek ove godine rešili su da urade spotove i da krenu u promociju samog sedmog albuma. U planu su četiri spota. Ukupno tri spota za numere sa albuma 'Deathoven:Rebels Have No Kings' i dodatni spot za pesmu 'Etika' sa prethodnog, šestog, albuma.



04. ASHEN EPITAPH - NOVI ALBUM!

Srpski death metalci Ashen Epitaph izdali su za Grom Records album pod nazivom "The Formed Filth Enigma":
http://www.dropbox.com/s/ma9by3sbaq6y777/ASHEN%20EPITAPH%20-%20The%20Formed%20Filth%20Enigma%2C%20press%20release%202017.rar?dl=0

05. STUTTGART ONLINE - NOVI SINGL!

Beogradska garažna rokenrol grupa Stuttgart Online izbacila je novi singl "Ljudi od reči" praćen duhovitim video spotom u režiji Duška Stanivuka.
Ovim povodom članovi benda, Sleč, Bare i Demir se zahvaljuju svima koji su učestvovali u novoj kulturnoj pobedi.

Grupa Stutgart Online postoji od 2006.godine, izdali su 2 albuma a novi singl je deo 3. čije se objavljivanje u celini planira do kraja godine.
Publika će imati priliku uskoro da ih vidi na koncertima u Novom Sadu 6. oktobra, kao i u zemunskom klubu Fest 20. oktobra.

promo guy // 19/09/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*