home > mjuzik > When Loud Weather Buffeted Naoshima

kontakt | search |

DAVID SYLVIAN: When Loud Weather Buffeted Naoshima (Samadhi Sound, 2007)

Sylvianov solo rad na kome su gostovali Clive Bell (flauta), Christian Fennesz (gitara), Arve Henriksen (truba) i Akira Rabelaiz (samplovi). Ostatak glazbenog interijera (kompjuter i efekti) ostvario je sam Sylvian. Prije svega, ovo je još jedan u nizu ambijentalno-eksperimentalnih radova kakve je ostvarivao u kolaboraciji s Holger Czukayom ili Nicola Alesiniom i Pier Luigi Andreoniom, te je kao takav lišen bilo kakvog pop obrasca. Album sadži samo jednu kompoziciju, 70 minuta dugačku naslovnu "When loud weather buffeted Naoshima" koja uz fijuk vjetra, različite zvukove (škripa, zveketi, šuškanje, pištanje) i samplove (vokali na japanskom) jedino od čistog glazbenog sadržaja ima sitne ambijentalne razvučene zvukove flaute, harmonike, gitare, trube i kompjuterske efekte.

Budući da je album namijenski realiziran kao ambijentalna glazba za izložbu Naoshima Standard 2 u japanskom gradu Honmure, Sylvian je iskoristio sve moguće zvukove snimljene u gradu kako bi ostvario specifičan zvučni dojam kojeg je naknadno proširio korištenjem echo efekata. Spram albuma sa sastavom Nine Horses, ovo je pravi umjetnički avangardni i istraživački rad bez klasičnih melodija, te stoga ne treba na njemu očekivati uobičajenu dozu Sylvianovog popa.

ocjena albuma [1-10]: 8

horvi // 05/11/2007

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Skaredalen Funhouse / What Happened to The Little Blind Crow / It's About Time / Twister

ACTION & TENSION & SPACE / THE DEVILS TRADE / SPECTRUM ORCHESTRUM / I, USELESS: Skaredalen Funhouse / What Happened to The Little Blind Crow / It's About Time / Twister (2018)

| 18/10/2018 | pedja |

>> opširnije


cover: Pad

RABAT: Pad (2018)

| 16/10/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Falena

McKENZIE: Falena (2018)

| 15/10/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: It Came From The Garage!!, Vol. 2

RAZNI IZVOĐAČI: It Came From The Garage!!, Vol. 2 (2018)

| 14/10/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Circle, with Jah Wobble and Jaki Liebezeit, reissue

HOLGER CZUKAY: Full Circle, with Jah Wobble and Jaki Liebezeit, reissue (2018)

| 13/10/2018 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: When Loud Weather Buffeted Naoshima
  • (1984) Brilliant Trees
  • (1985) Alchemy: An Index of Possibilities
  • (1986) Gone to Earth
  • (1987) Secrets of the Beehive
  • (1988) Plight and Premonition - with Holger Czukay
  • (1989) Flux and Mutability - with Holger Czukay
  • (1989) Weatherbox
  • (1999) Dead Bees on a Cake
  • (1999) Approaching Silence
  • (2000) Everything and Nothing
  • (2002) Camphor
  • (2003) Blemish
  • (2005) The Good Son vs. The Only Daughter
  • (2007) When Loud Weather Buffeted Naoshima

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*