home > mjuzik > Blowback

kontakt | search |

TRICKY: Blowback (Hollywood, 2001)

Čovjek koji sebe naziva Tricky, već nas određeni broj godina iznenađuje svojim revolucionarnim izdanjima, koja su bila ponekad vrlo teška za slušat, ali ipak zanimljiva.
Kad je najavljujući album "Blowback" izjavio da će napraviti revoluciju u glazbi, malo tko je vjerovao da može napraviti nešto novo. Ipak...

Čovjek je na albumu skupio Alanis Morissette ("Excess"), Eda Kowalczyka iz Live u možda najboljoj pjesmi na albumu ("Evolution Revolution Love"), Red Hot Chilli Peppers ("Girls"), samog Johna Frusciantea ("#1 Da Woman") te Cindy Lauper ("Five Days") (!!!???), uz odličnu obradu Nirvanine "Something In The Way" i, možda nepotrebno, sample Eurythmicsa "Sweet Dreams" u pjesmi "You Don't Wanna". Na albumu se pojavljuje i Jamie Muhoberac, kao "piano player", koji je radio s likovima koje ne želim ni spominjati, pa je to mala zamjerka ovom odličnom odabiru glazbenika.

Kako se, sad već bivša pjevačica, Martina Topley Bird odlučila za solo karijeru, promjenio je i pjevačicu koja se sad zove Ambersunshower.
Odličan je i omot s fotografijama Antona Corbijna, koji je za one koji to još neznaju, a žele znati malo više fotografirao i Bauhaus, Cavea, Depeche Mode, U2 i mnoge druge.
Evo ga, kaj još reći osim da je ovo vjerojatno najslušljiviji Tricky-album, dal je i najbolji, vrijeme će pokazati.

ocjena albuma [1-10]: 7

pedja // 21/10/2001

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: This is All Yours

ALT-J: This is All Yours (2014)

| 27/11/2014 | pedja |

>> opširnije


cover: The Endless River

PINK FLOYD: The Endless River (2014)

| 27/11/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Revizor

MATEJ KRAJNC: Revizor (2014)

| 26/11/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Human Buzz

DEEP KICK: Human Buzz (2014)

| 25/11/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Narcissus and Bellflower [Special Edition]

GOLDEN GARDENS: Narcissus and Bellflower [Special Edition] (2014)

| 24/11/2014 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Blowback
  • Maxinquaye (1995)
  • Nearly God (1996)
  • Pre-Millenium Tension" (1996)
  • Angels With Dirty Faces" (1998)
  • Juxtapose" (1999)
  • Blowback" (2001)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*