home > mjuzik > Midnight Freezing

kontakt | search |

EDO ŽUĐELOVIĆ: Midnight Freezing (The Church of Noisy Goat, 2024)

Svašta se dešavalo s neumornim Edom. Još prije godinu dana je za Harsh Reality Music, etiketu čuvenog Chrisa Phinneyja iz Memphisa pokrenutu davne 1982. (na bandcampu tek od 2018.) stidljivo objavio trominutni singl "Mrtva priroda", pa nešto dulje "Akt"i "Napolje", a potom mic po mic albume "Deepfake", "Aborted", "Legal Use" i tako njih čak tridesetak da bi zaključno s 31.12. godinu okončao s rekordna 53 albuma potukavši i samog Matej Krajnca koji ih je nanizao samo 36, no onaj rekord koji Matej drži sa 76 albuma realiziranih 2021. teško će se nadmašiti.
[  ]

Sad, da li nakratko ili nekako drugačije, vratio se Edo u The Chursh Of Noisy Goat za koje je objavio dva nova albuma, a ovaj mu je prvi od njih s invertnom slikom omotnice, moguće nekog aliena. Sat vremena zvučne skulpture u jednom komadu giba se od ambijenata i statičnog DNW (Drone Noise Wall) s ponekim zapetljanim zvučnim slojevima pokazujući rapidne odmake, što stilske, a što zvučne od ranijih radova. U ponekim trenucima doseže dojam sablasnosti do uvrnutih horror efekata igrajući se nervima na obostrano zadovoljstvo širenja feedbacka.

Može ovo da se prihvati i shvati u višesmjernim relacijama s višesmislenim reakcijama od užitka do krajnjeg nerazumijevanja zbog hipnotičnosti, no zna se dobro da mu je to jedan od prioriteta, a moguće i impresivne inspiracije zbog nekog hladnog dešavanja koje ne mora biti nužno glede čistih meteoroloških prilika. Konkretno, ovo je jedno od njegovih najupečatljivijih ostvarenja u posljednje vrijeme, a valja držati fige da ostane kod ovog izdavača budući da mu se albumi mogu besplatno skidati za razliku od Harsh Reality Music gdje za svaki rad morate izdvojiti barem 1 američki dolar.

Naslovi: 1.Midnight freezing 59:23

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 02/03/2024

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Miris kiše, EP

PETRIKOR: Miris kiše, EP (2024)

| 15/04/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Zog Tag, demo album 1999

DREDDUP: Zog Tag, demo album 1999 (2024)

| 14/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Nurse

NURSE: Nurse (2023)

| 13/04/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Rijeka - Paris- Texas

RAZNI IZVOĐAČI: Rijeka - Paris- Texas (2024)

| 12/04/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: Study Of A Rabid Dog

MeVdA & KUROME: Study Of A Rabid Dog (2024)

| 12/04/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Midnight Freezing
  • Edo Žuđelović
  • Engrave (2019)
  • Safari (2019)
  • Overextend (2020)
  • Window 163 (2020)
  • Home Recordings (2021)
  • Crowd (2022)
  • Mellow, split with Olion (2022)
  • Capsule, split with I,Eternal (2022)
  • Linearna perspektiva (2022)
  • Neophodno za život (2022)
  • Autoportret (2022)
  • Lica buvljaka (2022)
  • Snakes Extra (2022)
  • Drive (2022)
  • DUGME, singl (2022)
  • 067069 (2022)
  • ĐIBRILE NE MOŽEŠ MU DOZVOLITI DA BUDE SREŽAN ŠTO GA VOLI (2022)
  • SPERMATOZOID (2022)
  • STARI GNIJEV (2022)
  • Boke koji živimo (2022)
  • Drvo Za Davljenika #1 (2022)
  • Drvo Za Davljenika #2 (2022)
  • Drvo Za Davljenika #3 (2022)
  • Lizus Kuu - I Am Indicator (2022)
  • Preskakanje ovaca (kore za pitu) (2022)
  • Ranojutarnji stil (2022)
  • Ranojutarnji stil 2 (2022)
  • Rites 2 (2022)
  • SVJEDOK (2022)
  • wireless (2022)
  • Fair, Kaktus (2022)
  • Horoskop (2022)
  • Leptiri U Sijenu (2022)
  • Palm (2022)
  • Krijumčarenje (2022)
  • Pendant Of Love (2022)
  • When I Want I Will See You On Dumpor, split with RDKPL (2022)
  • Čarolija (2023)
  • Edo Žuđelović/ Crepusculat Entity (2023)
  • Prasak, Jer Nema Mnogo Para Do Kraja, Ali Idem U Ambulantu (2023)
  • Maybe They Will Be A War (2023)
  • Nexux 1 - Urezati (2023)
  • Nexus 2 - Duboko istinita staklena vrata (2023)
  • Your Pictures Were Better While Your Mother was Alive (2023)
  • Nexus 3: Trčeće lice (2023)
  • Nexus 4: Daleki Sanjari (2023)
  • Nexus 5: Crveno Smetlište (2023)
  • Nexus 6: EXC (2023)
  • Infinite Number of Thoughts/ Pages, split with ZEE JUPITER (2023)
  • Insults and hate speech on the Internet (2023)
  • Social Pattern (2023)
  • Krečovana smrča, Nocturnal (2023)
  • On The Way To Mandelbrot Set (2023)
  • No Instrument (2023)
  • Chain Examples (2023)
  • Everything is Pretty Cool the Moment We Say Autosexuality (2023)
  • I Would Never Say That (2023)
  • Haunt (2023)
  • Parental (2023)
  • Deepfake (2023)
  • Aborted (2023)
  • Legal Use (2023)
  • +1 (2023)
  • Epifanija (2023)
  • Bez treme, EP (2023)
  • Station, EP (2023)
  • Stožer (2023)
  • Kip, EP (2023)
  • Underground (2023)
  • Sexual Intercourse (2023)
  • It's Yellow (2023)
  • Agresija (2023)
  • Anonimus 1 and 2 (2023)
  • Nexus 1, 2 and 3 (2023)
  • Heroin 09P° (2023)
  • Space (2023)
  • RAR datoteka (2023)
  • Rosette (2023)
  • Starch (2023)
  • Two Sweets (2023)
  • Combustion (2023)
  • Da (2023)
  • Ne (2023)
  • Lilihip (2023)
  • First Outing (2023)
  • Mankind (2023)
  • Baloon (2023)
  • KOD (2023)
  • Freedom (2023)
  • Cushion (2023)
  • KOLOR (2024)
  • Yegg (2024)
  • U stilu manirizma (2024)
  • 2 (2024)
  • Fabrika (2024)
  • Weed (2024)
  • Drowning Twirl (2024)
  • Midnight Freezing (2024)
  • Scarlet Perforation (2024)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*